اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی فناوری است که می تواند برای بهبود کارایی و بهره وری در تولید استفاده شود. این به عنوان استفاده از رایانه، رباتیک و سایر سیستم های خودکار به گونه ای تعریف می شود که جایگزین کار دستی و مداخله انسانی شود. در اقتصاد جهانی امروز، توانایی خودکارسازی فرآیندهای تولید برای کسب‌وکارهایی که به دنبال حفظ رقابت هستند، اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند. اتوماسیون صنعتی شرکت ها را قادر می سازد تا با تلاش کمتر نسبت به قبل بیشتر تولید کنند و در عین حال بر هزینه ها و کنترل کیفیت نیز تأثیر بگذارند.

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

هدف اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی استفاده از ماشین آلات پیچیده کنترل شده توسط کامپیوتر برای جایگزینی نیروی انسانی در تولید یا فرآیندهای خاص است. اتوماسیون صنعتی از رایانه های بسیار پیشرفته، سیستم های روباتیک و سایر تجهیزات الکترونیکی برای مدیریت عملیات کارخانه استفاده می کند. با افزایش بهره وری و کارایی و همچنین کاهش هزینه، بسیاری از صنایع را متحول کرده است. علاوه بر این، کنترل انعطاف پذیر و در عین حال دقیقی را بر فرآیندهای تولید مانند طراحی محصول، ساخت، مونتاژ، تضمین کیفیت و مدیریت موجودی فراهم می کند. با خودکار کردن فرآیندهای خاص در حوزه صنعتی، سازمان‌ها می‌توانند هزینه‌های نیروی کار را کاهش دهند و در عین حال بازده خود را افزایش دهند و کیفیت محصولات خود را بهبود بخشند.

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

هدف اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی رویکردی است که از فناوری برای خودکارسازی فرآیندهای خاص درگیر در وظایف صنعتی استفاده می کند. این اتوماسیون کارایی را افزایش می دهد، کیفیت را بهبود می بخشد و بهره وری بهتر را در یک مجموعه تولیدی ایجاد می کند. گردش کار خودکار نیاز به کار دستی را از بین می برد و کمتر در معرض خطای انسانی است. با جایگزینی کارگران با ماشین‌های خودکار، اتوماسیون صنعتی به ایجاد ثبات و دقت بیشتر در فعالیت‌های تولید کمک می‌کند. علاوه بر این، هزینه ها را به طور قابل توجهی کاهش می دهد زیرا استفاده از منابع کمتر منجر به کاهش اتلاف و مصرف انرژی می شود.

  • نیاز به کالاهای با کیفیت بالا
  • انتظارات زیاد در قابلیت اطمینان محصول
  • تولید با حجم بالا

اتوماسیون صنعتی درسال های اخیر در ایران و جهان رشد چشم گیری داشته و تجهیزات کنترلی و ابزار دقیق به شدت در حال بروز شدن است

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

هدف های اساسی برای اجرای اتوماسیون عبارت اند از:

• افزایش تولید
• کاهش هزینه، به ویژه هزینه های مربوط به انسان
• بهبود کیفیت محصول
• استفاده موثر از مواد اولیه
• کاهش مصرف انرژی
• افزایش سود مشاغل

هدف اتوماسیون صنعتی

در اصل، اجرای اتوماسیون در یک فرایند تولید متمرکز بر جایگزینی یک کارگر انسانی با یک ماشین مستقل است. در ابتدا، این ماشین های مستقل برای یک روند تولید روان باید توسط یک ناظر انسانی هماهنگ می شدند. اما با پیشرفت های تکنولوژیکی در سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال، ریزپردازنده ها و PLC ها (کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی) و حسگرهای مختلف، همگام سازی چندین ماشین و فرآیند مستقل و دستیابی به اتوماسیون صنعتی واقعی بسیار آسان شده است. با افزایش اقتصاد صنعتی، استراتژی های تجاری اتوماسیون صنعتی نیز با گذشت زمان تغییر کرده اند. هدف های اساسی برای اجرای اتوماسیون عبارت اند از:

• افزایش تولید
• کاهش هزینه، به ویژه هزینه های مربوط به انسان
• بهبود کیفیت محصول
• استفاده موثر از مواد اولیه
• کاهش مصرف انرژی
• افزایش سود مشاغل

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی

 

اتوماسیون صنعتی یا روباتیزه کردن (Industrial Automation) به معنی استفاده از ابزارهای کنترلی (مثلاً کامپیوتر) به جای انسان به منظور هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و پروسه‌های تولید است. اتوماسیون به بهره‌گیری از سامانه‌های کنترل (مثل کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی، و دیگر سیستم‌های کنترل صنعتی)، مکانیکی و الکترونیکی به کمک رایانه ها برای پایش (کنترل) خط تولید گفته می‌شود، که در آن هدف، کاهش نیاز به دخالت انسان است.

اتوماسیون از لحاظ لغوی به معنای “کنترل و هدایت دستگاهی بطور خودکار” میباشد. در صنعت امروزی هدف کنترل رسیدن به معنای کامل لغت اتوماسیون است ولی به دلایل متفاوت این هدف امکان پذیر نیست و دربیشتر مواقع یک سیستم نیمه خودکار داریم که بخشی از کنترل توسط اپراتور و بخشی از آن توسط سیستم کنترل تعبیه شده انجام میگیرد.

یکی از مهمترین ارکان تولید صنعتی، اتوماسیون است که تا قبل از پیدایش آن، از دستگاههای مختلفی برای کنترل خطوط تولید استفاده می کردند که هر یک به شکل مجزا عمل می کردند و در آنها محدودیت ها و مشکلات زیادی نیز وجود داشت. هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از روبات، افزایش کارایی تجهیزات صنعتی و تولیدی است. هماهنگی و تناسب میان دستگاهها و روباتها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید، نتیجه استفاده از تکنولوژی اتوماسیون می باشد.

 سیستم صنعتی اتوماسیون مسئولیتی بیش از کنترل فرایند تولید را بر عهده دارد که توسط کارشناسان مربوطه تنظیم شده و عبارت است از:

  1.  تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف تولید
  2. برقرار کردن استراتژی های کنترلی در کارخانه
  3.  ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل

فرایندهای تولید سیستم های اتوماسیون

سیستم صنعتی اتوماسیون دارای دو فرایند تولید می باشد که عبارت است از

  1.  فرایندهای پیوسته (واگرا) از قبیل پالایش، پتروشیمی، شیمیائی، غذائی و …
  2.  فرایندهای گسسته (همگرا) از قبیل خودرو، الكترونیك، لوازم خانگی و …

فرایند تولید متناسب با نوع محصول مورد نظر به سه بخش تولید، بسته بندی و توزیع تقسیم می شود که مهمترین بخش فرایند ساخت همان تولید است. روباتهای جابه جا کننده و برش دهنده از سنجش کیفیت مواد اولیه، انجام عملیات ابتدائی ساخت روی آنها تا فراوری محصول نهائی و آزمایش های پایانی کنترل محصول، پای ثابت این بخش در اکثر خطوط تولید می باشند. اما از آنجا که تمام فراورده ها و محصولات در پایان فرایند تولید نیاز به بسته بندی دارند و عواملی از قبیل سادگی حمل، مدت مصرف، مسائل بهداشتی، و…. در کیفیت محصول و توزیع فروش آن تأثیر گذارند، نیازمند نظارت نیروی انسانی است. زمان قرار گرفتن محصولات در خودروهای باربری تا عرضه محصول در فروشگاهها بخش توزیع انجام می شود. در این مرحله نیز استفاده از روباتهای ویژه بارگیری و خطوط حمل و نقل هوشمند، یکی از مهمترین دستاوردهای اتوماسیون در بخش توزیع است.

سیستم صنعتی اتوماسیون حتی در سطوح مدیریتی تولید نیز نقش مهمی را ایفا می کند. این کار به وسیله واسط های ماشین انسان (HMI) صورت می گیرد زیرا علاوه بر کنترل سیستم، جمع آوری، هماهنگ سازی اطلاعات و نمایش آن در سطوح مختلف مدیریتی راحت تر انجام می شود. کنترل سیستم به کمک HMI از راه دور به سادگی امکانپذیر است.

اتوماسیون صنعتی چیست

اتوماسیون صنعتی چیست

اجزاء کنترل در یک سیستم اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی چیست : سیستم‌های اتوماسیون صنعتی نحوه عملکرد صنایع را تغییر می‌دهند و عمیقاً زمینه را برای آینده مؤثرتر و کارآمدتر فراهم می‌کنند. این سیستم ها شامل اجزای مختلفی هستند که کنترل، نظارت و مدیریت عملیات را در چند پادمان انجام می دهند. اجزای کنترل در یک سیستم اتوماسیون صنعتی نقش مهمی در اطمینان از اجرای روان عملیات با حداقل وقفه یا خطر خرابی دارند. علاوه بر این، کنترل خودکار چندین متغیر را در هر زمان معین ردیابی می کند تا از کاربرد بهینه اتوماسیون اطمینان حاصل کند.

مانیتورینگ یکی دیگر از اجزای کلیدی در مورد اتوماسیون صنعتی است زیرا اطلاعات مفیدی در مورد عملکرد سیستم ارائه می دهد، در مورد نیازهای بالقوه تعمیر و نگهداری هشدار می دهد، امکان دسترسی از راه دور را برای عیب یابی و به حداقل رساندن خطاهای انسانی فراهم می کند. اتوماسیون همچنین کاربردهای خود را در خطوط تولید دارد که در آن داده‌های بی‌درنگ از حسگرها برای تنظیم سرعت و کارایی به ماشین‌ها وارد می‌شوند.

—اتوماسیون

اتوماسیون صنعتی چیست : اتوماسیون یکی از اجزای کلیدی هر سیستم صنعتی است که به عملیات اجازه می دهد کارآمدتر و با ریسک کمتری اجرا شود. اجزای کنترل در یک سیستم اتوماسیون صنعتی عناصر ضروری برای نظارت بر وضعیت و عملکرد سیستم هستند. آن‌ها اپراتورها را قادر می‌سازند تا با حفظ کنترل بر فرآیند، به سرعت و دقت به تغییرات در شرایط تولید یا محیط واکنش نشان دهند.

اجزای کنترل همچنین امکان بهبود مستمر سیستم‌های اتوماسیون را با جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها از حسگرهای مختلف فراهم می‌کنند و در نتیجه به افزایش پایداری فرآیند و کاهش زمان خرابی کمک می‌کنند. کاربرد اجزای کنترل اتوماسیون را می توان در صنایع متعددی مانند تولید برق، فرآوری مواد غذایی، تولید، صنایع هوافضا و غیره استفاده کرد. نظارت بر این اجزای کنترلی همچنین با ارائه داده‌های بلادرنگ درباره خطرات احتمالی و وضعیت‌های خرابی قبل از تحقق، به اطمینان از ایمنی در محل کار کمک می‌کند.

—سیستم های اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون صنعتی چیست : از سیستم های اتوماسیون صنعتی در صنایع مختلف برای افزایش بهره وری و کاهش خطاهای انسانی استفاده می شود. سیستم های اتوماسیون به نظارت، پردازش و کنترل جریان مواد و اطلاعات بین اجزای مختلف در یک سیستم معین کمک می کنند. مهم ترین اجزای یک سیستم اتوماسیون صنعتی کنترل کننده، دستگاه های نظارتی، محرک ها، سنسورها و موارد خاص برنامه هستند.

کنترل کننده به عنوان سیستم عصبی مرکزی برای یک سیستم اتوماسیون صنعتیات وماسیون صنعتی عمل می کند. وظیفه دریافت سیگنال از دستگاه های مانیتورینگ و ارسال سیگنال به محرک ها یا سایر اجزاء به منظور انجام وظایف خاص را بر عهده دارد. دستگاه های مانیتورینگ به طور مداوم شرایط داخل یا خارج از تاسیسات مانند دما یا فشار را اندازه گیری می کنند که تعیین می کند چه زمانی اقدامات خاصی باید انجام شود تا عملکرد بهینه در محیط تولید حفظ شود. سنسورها تغییرات در شرایط را تشخیص می دهند و آن تغییرات را به کنترل کننده باز می گرداند که سپس تصمیمات را بر اساس آن اتخاذ می کند. در نهایت، موارد خاص برنامه زمانی استفاده می‌شود که وظایف سفارشی باید انجام شوند یا دانش تخصصی به طور خاص برای یک کار خاص مورد نیاز است.